Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Schaeuble: Ριψοκίνδυνη η πρόταση ΕΕ για τράπεζες

Η πρόταση της Κομισιόν για την εκκαθάριση των τραπεζών είναι ριψοκίνδυνη, τονίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble. Χρειαζόμαστε μια αξιόπιστη και νομικά ορθή λύση, υποστηρίζει σε συνέντευξη του στην Βild.

Schaeuble: Ριψοκίνδυνη η πρόταση ΕΕ για τράπεζες

Η πρόταση της Κομισιόν για την συγκρότηση μιας ενιαίας αρχής για την εκκαθάριση των τραπεζών της ευρωζώνης βασίζεται σε "αδύναμα θεμέλια", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στην Bild. 

"Χρειαζόμαστε μια αξιόπιστη, νομικά ορθή λύση" ανέφερε στη γερμανική εφημερίδα ο κ. Schaeuble, σε συνέντευξη που αναμένεται να δημοσιευτεί την Παρασκευή.

Ο κ. Schaeuble υποστήριξε ακόμα πως είναι αμφίβολο αν η Κομισιόν θα έχει τη δυνατότητα να επιτελέσει το έργο της εκκαθάρισης των τραπεζών.

"Παραμένει ένα ερώτημα κατά πόσον η Κομισιόν, με την περιορισμένη της τεχνογνωσία, μπορεί να δράσει αποτελεσματικά" σημείωσε.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Bild, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, έστειλε επιστολή στον Ευρωπαίο Επίτροπο, Michael Barnier, χαρακτηρίζοντας το εγχείρημα "ριψοκίνδυνο". 

Ο κ. Schaeuble τόνισε στην Bild ότι είναι σωστό να δημιουργηθεί ένα κοινό ταμείο εκκαθάρισης το οποίο θα χρηματοδοτούν οι τράπεζες και το οποίο θα αναλάβει το κόστος της εξυγίανσης των τραπεζών. Πρόσθεσε ωστόσο ότι κάτι τέτοιο θα χρειαστεί χρόνια για να γίνει.

"Αλλά δεν θέλουμε να αποφασίζει η Ευρώπη και μετά να καλούνται να πληρώσουν τα κράτη. Οι υποχρεώσεις και οι αποφάσεις πάνε μαζί. Το χρωστάμε αυτό στους Ευρωπαίους πολίτες και στα εθνικά κοινοβούλια" επεσήμανε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο