Constancio: Μακρά περίοδος χαμηλής ανάπτυξης σε ΕΕ

"Οι προηγμένες οικονομίες και ειδικότερα η Ευρώπη, αντιμετωπίζουν μία μακρά περίοδο βραδείας ανάπτυξης που θα δοκιμάσει την ποιότητα των θεσμών μας" δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ. Θα παραμείνει στηρικτική η νομισματική πολιτική.

Constancio: Μακρά περίοδος χαμηλής ανάπτυξης σε ΕΕ

Η περίοδος χαμηλής ανάπτυξης για την ευρωζώνη θα είναι μακρά, προειδοποιεί ο Vitor Constancio, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σε κείμενο ομιλίας του που δημοσιεύεται από το πρακτορείο Reuters, ο κ. Constancio επικρίνει ακόμη και την πρόταση για κλείσιμο των προβληματικών τραπεζών, δηλώνοντας ότι η όποια εκκαθαριστική αρχή θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε κρατική γραμμή πίστωσης. 

"Οι προηγμένες οικονομίες και ειδικότερα η Ευρώπη, αντιμετωπίζουν μία μακρά περίοδο βραδείας ανάπτυξης που θα δοκιμάσει την ποιότητα των θεσμών μας" δήλωσε και συμπλήρωσε: "Η ευρωζώνη αντιμετωπίζει ακόμη επώδυνη κρίση ανισορροπιών, χρηματοοικονομική κατακερματισμού και χαμηλής ανάπτυξης". 

"Η Ευρώπη βρίσκεται πίσω από τις ΗΠΑ σε επίπεδο οικονομικής ανάκαμψης και πληθωριστικών κινδύνων, που σημαίνει ότι η νομισματική πολιτική πρέπει να παραμείνει στηρικτική για μεγαλύτερη χρονική περίοδο" δήλωσε αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν τίθεται θέμα αύξησης των επιτοκίων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v