Μικρή άνοδος στη Wall με στήριξη από Citi

Σε θετικό έδαφος οι μετοχές στη Wall, με τα macro και τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο. Κέρδη 1,5% για τη μετοχή της Citi και 3% για Boeing. Άνοδος για χρυσό. Πάνω από τα $106 το πετρέλαιο. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Μικρή άνοδος στη Wall με στήριξη από Citi

Μικρά κέρδη καταγράφουν οι δείκτες στη Wall, με τα αποτελέσματα της Citigroup και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και την μεταποιητική δραστηριότητα στην Νέα Υόρκη να βρίσκονται στο επίκεντρο. 

O Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,21% στις 15,497 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,23% στις 3.604 μονάδες, ενώ ο S&P κινείται 0,23% υψηλότερα στις 1.684 μονάδες.

Αύξηση 0,4% σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, μικρότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Την ίδια ώρα, η δραστηριότητα του κλάδου μεταποίησης στην Νέα Υόρκη ενισχύθηκε τον Ιούλιο με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων πέντε μηνών.

Ο δείκτης Empire State της Fed Νέας Υόρκης, ενισχύθηκε στο 9,5 τον Ιούλιο από 7,8 τον Ιούνιο. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Φεβρουάριο.

Στην Κίνα ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε στο 7,5%, από 7,7% το προηγούμενο τρίμηνο, λόγω πτώσης στον εξαγωγικό τομέα της χώρας και των λιανικών πωλήσεων. Είναι το δεύτερο συνεχές τρίμηνο επιβράδυνσης για την κινεζική οικονομία καθώς η ανάκαμψη προς τα τέλη του προηγούμενου έτους αποδείχθηκε εξαιρετικά βραχύβια.

Στον επιχειρηματικό τομέα, η μετοχή της Citigroup κινείται 1,5% υψηλότερα, μετά την ανακοίνωση για καθαρά κέρδη δευτέρου τριμήνου $3,89 δισ., αυξημένα κατά 26% σε ετήσια βάση.

Άλμα 115% πραγματοποιεί η μετοχή της Leap Wireless International, καθώς η AT&T ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να εξαγοράσει την εταιρεία παροχής ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο έναντι $1,2 δισ.

Η μετοχή της Boeing καταγράφει άνοδο 3%, μετά το πόρισμα Βρετανών εμπειρογνωμόνων, πως η φωτιά στο Dreamliner στο αεροδρόμιο Χίθροου δεν συνδέεται με πρόβλημα στις μπαταρίες.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός κερδίζει 0,30% στα 1.282 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ άνοδο 0,44% σημειώνει το πετρέλαιο, στα 106,41 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ κυμαίνεται στο επίπεδο του 1.30.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v