Σε ρόλο υπερασπιστή της Τρόικας ο Όλι Ρεν

Ο Όλι Ρεν απαντά στη Επίτροπο Ρέντινγκ που ζήτησε διάλυση της Τρόικας και απεξάρτηση από το ΔΝΤ. "Χρειαζόμαστε τη συνδυαστική γνώση όλων" απαντά ο κ. Ρεν. "Συνεργάζονται καλά οι 3 θεσμοί".

Σε ρόλο υπερασπιστή της Τρόικας ο Όλι Ρεν

Το ρόλο της Τρόικας υπεραμύνθηκε ο Όλι Ρεν λέγοντας πως η Ευρώπη χρειάζεται τη συνδυαστική γνώση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το χειρισμό της κρίσης χρέους.

«Η τρόικα δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία των κρατών-μελών της ευρωζώνης το 2010 ως βασικό στοιχείο τα ης απάντησής μας στην κρίση ου αντιμετώπιζε η Ελλάδα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν στο πρακτορείο Reuters

«Καμία από αυτές τις καταστάσεις δεν είναι εύκολη» τόνισε αναφερόμενος στα προγράμματα που ακολουθούν Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Κύπρος και συμπλήρωσε: «Για αυτό όμως, είναι ακόμη πιο σημαντικό ότι μπορούμε να αντλούμε τη συνδυαστική και συμπληρωματική γνώση αυτών των τριών θεσμών»

Στις αρχές της εβδομάδας, η επίτροπος Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ ζήτησε τη διάλυση της τρόικας λέγοντας ότι έχει κλείσει τον κύκλο της και πως η Ευρώπη δεν χρειάζεται το ΔΝΤ για να λύσει τα προβλήματά της.
Τα κλιμάκια από τους τρεις οργανισμούς συνεργάζονται καλά, «συχνά υπό τις πιο απαιτητικές συνθήκες» απαντά ο Όλι Ρεν.

«Θα πρέπει σίγουρα να εξετάσουμε τρόπους ώστε να βελτιώσουμε τη διακυβέρνηση της ευρωζώνης, όπως και τους μηχανισμούς αντιμετώπισης της κρίσης» παραδέχεται πάντως ο κ. Ρεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v