Βρετανία: Πρόστιμο £600.000 σε trader

Πρόστιμο £600.000 για συναλλαγές υψηλής συχνότητας επέβαλαν τη Δευτέρα οι ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας. Το πρώτο στην ιστορία της χώρας.

Βρετανία: Πρόστιμο £600.000 σε trader

Οι ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας επέβαλαν σε trader πρόστιμο για συναλλαγές υψηλής συχνότητας, το πρώτο στην ιστορία της χώρας.

Όπως μεταδίδει η Guardian, η βρετανική FCA επέβαλε τη Δευτέρα πρόστιμο £600.000 στον Michael Coscia, γιατί εφάρμοσε παράνομες επενδυτικές στρατηγικές, χειραγωγώντας τις τιμές του πετρελαίου.

"Μεταξύ της 6ης Σεπτεμβρίου 2011 και της 18ης Οκτωβρίου, ο Coscia χρησιμοποίησε αλγοριθμικά προγράμματα δικού του σχεδιασμού για να εφαρμόσει μια καταχρηστική επενδυτή στρατηγική γνωστή ως «layering».

Κατά το διάστημα αυτό ο κ. Coscia τοποθέτησε χιλιάδες λανθασμένες παραγγελίες futures στο αργό πετρέλαιο, το πετρέλαιο θέρμανσης και WΤΙ από τις ΗΠΑ στο χρηματιστήριο ICE στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκμεταλλευόμενος τις κινήσεις στις μετοχές που προκαλούσε η στρατηγική του, ο κ. Coscia είχε κέρδος £279.920 την περίοδο των έξι εβδομάδων, σε βάρος άλλων traders"  σημειώνεται στην ανακοίνωση της FCA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v