Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

KPN: Έκλεισε το deal με Telefónica για E-Plus

Η Telefónica και η KPN θα κατέχουν το 65% και 17,6% της Telefónica Deutschland, αντίστοιχα, όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία.

KPN: Έκλεισε το deal με Telefónica για E-Plus
H KPN, ο ολλανδικός όμιλος τηλεπικοινωνιών, συμφώνησε την πώληση της γερμανικής θυγατρικής της στην Ισπανική τηλεπικοινωνιακή Telefónica έναντι € 5 δισ. ευρώ σε μετρητά και ενός ποσοστού στον διευρυμένο όμιλο.

Η συμφωνία χωρίζεται σε δύο φάσεις. Αρχικά, η Telefónica Deutschland θα αποκτήσει το 100% της E-Plus έναντι € 3,7 δισ. σε μετρητά και ποσοστό 24,9% στον νέο όμιλο που θα προκύψει.

Η καταβολή των μετρητών θα χρηματοδοτηθεί μέσω της έκδοσης δικαιωμάτων ύψους € 3,7 δισ., εκ των οποίων τα τρία τέταρτα θα προεγγραφούν από την ισπανική μητρική της Telefónica Deutschland, ανάλογα με το μερίδιο που κατέχει στην γερμανική εταιρεία.

Στη δεύτερη φάση της συμφωνίας, η Telefónica θα αποκτήσει μερίδιο 7,3% του ομίλου που θα προκύψει έναντι € 1,3 δισ. από την KPN.

Ως αποτέλεσμα, η Telefónica και η KPN θα κατέχουν το 65% και 17,6% της Telefónica Deutschland, αντίστοιχα, όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία. Το υπόλοιπο ποσοστό θα είναι free float.

Η συμφωνία έχει την υποστήριξη της America Movil, του μεξικανικού ομίλου που ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο Carlos Slim.

Η εταιρεία που θα προκύψει θα είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στη Γερμανία, κατέχοντας μερίδιο 38% της αγοράς των συνδρομητών, ξεπερνώντας τη Vodafone και την T-Mobile.

Το deal έρχεται λίγο αφού η KPN ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν κατά 68% στα 108 εκατ. ευρώ το Q2 της τρέχουσας χρήσης (σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του περασμένου έτους),που κατά την εταιρία οφείλεται στις σκληρές συνθήκες της αγοράς στις δραστηριότητες κινητής τηλεφωνίας και της συνεχιζόμενης πτωτικής πορείας στις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας.

Η μετοχή της KPN εκτινάχθηκε κατά 13% στο €1,80 τη Δευτέρα, όταν δημοσιοποιήθηκε από τους Financial Times το θέμα των διαπραγματεύσεων για την πώληση. Η μετοχή της Telefónica έκλεισε στο + 2%, με τιμή €10,14.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v