Wells Fargo: Εκτόπισε την ICBC στο Νο1 διεθνών τραπεζών

Η αμερικανική Wells Fargo & Co. έχει αξία ύψους 236 δισ. δολ. σύμφωνα με τα στοιχεία του New York Stock Exchange, ενώ η κεφαλαιοποίηση της ICBC έχει διολισθήσει στα περίπου 223 δισ. δολάρια.

Wells Fargo: Εκτόπισε την ICBC στο Νο1 διεθνών τραπεζών

Αποδεικνύοντας τις μεγάλες μεταβολές που δρομολογούνται στην χρηματοπιστωτική ζωή και στις δύο όχθες του Ειρηνικού Ωκεανού, η Industrial & Commercial Bank of China παρέδωσε το «στέμμα» της μεγαλύτερης τράπεζας στον κόσμο βάση κεφαλαιοποιησης, στην αμερικανική Wells Fargo.

Η «παράδοση των σκήπτρων» πραγματοποιείται έξι χρόνια μετά την αναρρίχηση της ICBC στο Νο1, που έγινε παραμονές της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Όταν η ICBC κατέκτησε την πρώτη θέση στον κατάλογο με τις μεγαλύτερες διεθνείς τράπεζες βάση χρηματιστηριακής αξίας, εκτοπίζοντας την Citigroup τον Ιούλιο 2007, η αλλαγή θεωρήθηκε ως «ορόσημο» της ανέλιξης της Κίνας σε παγκόσμια οικονομική υπερδύναμη.

Τώρα όμως, καθώς υποβαθμίζονται οι προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει, οι απόψεις και οι προοπτικές αλλάζουν και πάλι δραστικά.

Η κεφαλαιοποίηση της κινεζικής ICBC κορυφώθηκε τον Νοέμβριο στα 374 δισ. δολάρια.

Όμως σήμερα η αμερικανική Wells Fargo & Co. έχει αξία ύψους 236 δισ. δολ. σύμφωνα με τα στοιχεία του New York Stock Exchange, ενώ η κεφαλαιοποίηση της ICBC έχει διολισθήσει στα περίπου 223 δισ. δολάρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v