Commerzbank: Πούλησε την Depotbank στην BNP Paribas

Καθώς η γερμανική τράπεζα Commerzbank δεν θέλει να χάσει καθόλου χρόνο να εκποιήσει επιχειρήσεις που δεν είναι βασικές, πούλησε τον βραχίονά της Depotbank στην γαλλική τράπεζα BNP Paribas.

Commerzbank: Πούλησε την Depotbank στην BNP Paribas

Η γερμανική τράπεζα Commerzbank πούλησε τον βραχίονά της Depotbank στην γαλλική τράπεζα BNP Paribas. Το τίμημα της μεταβίβασης, που καταδεικνύει ότι ο γερμανικός οίκος δεν θέλει να χάσει χρόνο στο «ξεφόρτωμα» των δευτερευόντων επιχειρήσεων, δεν ανακοινώθηκε.

Η Depotbank, που προσφέρει ποικίλες υπηρεσίες σε επενδυτικές επιχειρήσεις και θεσμικούς επενδυτές, μεταξύ των οποίων εκκαθάριση χρηματιστηριακών συναλλαγών και θεματοφυλακή ενεργητικών, είχε την διαχείριση συναλλαγών ύψους 93 δισ. ευρώ στα τέλη Απριλίου.

Πάντως η Commerzbank θα κρατήσει δική της την επιχείρηση θεματοφυλακής Depotgeschäft, η οποία εξυπηρετεί τους δικούς της ιδιώτες , εμπορικούς κι επιχειρηματικούς πελάτες.

Στις αρχές του μήνα, η τράπεζα πούλησε χαρτοφυλάκιο δανείων εμπορικών ακινήτων 5 δισ. ευρώ σε κοινοπραξία της Wells Fargo και της Lone Star Funds με έκπτωση 3,5% από την λογιστική αξία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v