ΗΠΑ: Προσφυγή για «συστηματικό insider trading»

Το άνοιγμα της υπόθεσης είναι το αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας του FBI, της εισαγγελίας και της SEC, που ζητεί να απαγορευθεί δια βίου στον ιδρυτή της SAC η διαχείριση επενδυτικών κεφαλαίων.

ΗΠΑ: Προσφυγή για «συστηματικό insider trading»

Οι εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ κατέθεσαν κατηγορίες για εγκληματικές ενέργειες εναντίον της SAC Capital, εκτιμώντας ότι το hedge fund, που ανήκει στον Steven Cohen και διαθέτει σήμερα 15 δισ. δολ. υπό διαχείριση, ενεπλάκη συστηματικά σε «συναλλαγές με εσωτερική πληροφόρηση» επί 11 χρόνια.

Στο κατηγορητήριο, που είναι το πρώτο που ανοίγει εναντίον hedge fund σε πάρα πολλά χρόνια, αναφέρεται ένα «εκτεταμένο σχέδιο» όπου ο κ. Cohen ενθάρρυνε τους υπαλλήλους να συμμετέχουν σε «μεγάλο και συστηματικό» insider trading.

Το άνοιγμα της υπόθεσης είναι το αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας του FBI, της εισαγγελίας και της επιτροπής κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, SEC, η οποία μάλιστα ζητεί να απαγορευθεί δια βίου στον ιδρυτή της SAC η διαχείριση επενδυτικών κεφαλαίων.

Οι κατηγορίες καταφέρνουν μεγάλο πλήγμα στην SAC και στέλνουν ένα στιβαρό ζήτημα στην κοινότητα των hedge fund, στα οποία οι ερευνητές έχουν «γυρίσει τον κόσμο ανάποδα» για να αποτρέψουν τις περιπτώσεις insider trading.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v