Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Συστάσεις σε Γαλλία για επιβράδυνση προσαρμογής

Επιβράδυνση του ρυθμού δημοσιονομικής προσαρμογής της Γαλλίας ζητά το ΔΝΤ. Βλέπει αύξηση της ανεργίας στο 11,6% το 2014. Παρατηρήσεις για δαπάνες τοπικών αρχών και μεταρρύθμιση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

ΔΝΤ: Συστάσεις σε Γαλλία για επιβράδυνση προσαρμογής

Η Γαλλία πρέπει να επιβραδύνει το ρυθμό της δημοσιονομικής προσαρμογής τον επόμενο χρόνο, αναφέρει το ΔΝΤ σε έκθεση που δημοσίευσε τη Δευτέρα, στην οποία προειδοποιεί ότι η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται και το 2014.

Το ΔΝΤ διατηρεί στην ετήσια αξιολόγηση της γαλλικής οικονομίας την πρόβλεψη για συρρίκνωση 0,2% του ΑΕΠ το 2013, παρά τα σημάδια ότι η Γαλλία επιστρέφει σταδιακά στην ανάπτυξη στο δεύτερο τρίμηνο.

Το 2014 η ανάπτυξη προβλέπεται να αγγίξει το 0,8%.

"Ο ρυθμός της προσαρμογής πρέπει να χαλαρώσει το 2014 σε σχέση με τα τρέχοντα σχέδια για να στηριχτεί η οικονομία. Η προσαρμογή πρέπει επίσης να προσανατολισθεί προς την διατήρηση των εξόδων" σημειώνει στην έκθεση του το Ταμείο.

Όπως μεταδίδει το Reuter, ενώ η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει τα δύο τρίτα από τη μείωση του ελλείμματος να προέλθουν από περικοπές στις δαπάνες και το ένα τρίτο από επιπρόσθετα έσοδα, το Ταμείο προτείνει να διατηρηθούν μόνο οι μειώσεις δαπανών.

Την ίδια ώρα, προβλέπει ότι η ανεργία θα κορυφωθεί στο 11,6% το 2013, προτού μειωθεί ελαφρά στο 11,4% το 2015.

"Υπάρχουν σημάδια ότι η γαλλική οικονομία ανακάμπτει, αλλά μια πιο ισχυρή και σταθερή τόνωση στις επενδύσεις και στη δημιουργία θέσεων εργασίας είναι απαραίτητη για την μείωση της ανεργίας" προσθέτει το Ταμείο.

Επιπρόσθετα, το ΔΝΤ καλεί τη γαλλική κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για να ελέγξει τις δαπάνες των τοπικών αρχών και να προχωρήσει σε μια πιο ριζική μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο