Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Ομπάμα ακύρωσε τη συνάντηση με τον Πούτιν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογο του Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λ. Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ. Αιτία η υπόθεση Σνόουντεν. "Απογοητευμένο" από την απόφαση δηλώνει το Κρεμλίνο.

Ο Ομπάμα ακύρωσε τη συνάντηση με τον Πούτιν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ακύρωσε την συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, η οποία είχε προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης των ΗΠΑ. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Ομπάμα έχει προγραμματίσει να επισκεφτεί την Αγία Πετρούπολη στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου για τη σύσκεψη του G20 και σχεδίαζε να μεταφερθεί στην Μόσχα για να συναντηθεί με τον κ. Πούτιν.

Η ακύρωση της συνάντησης αποτελεί αντίδραση των αμερικανικών αρχών στην άρνηση της Ρωσίας να εκδώσει στις ΗΠΑ τον Έντουαρντ Σνόουντεν και στην απόφαση να του παραχωρηθεί προσωρινό άσυλο.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, δήλωσε πως η απόφαση της Ρωσίας για τον Σνόουντεν ήταν ένας από τους λόγους για την ακύρωση της συνάντησης.

Σύμφωνα με αναλυτές η κίνηση αντανακλά ακόμα τις κλιμακούμενες εντάσεις μεταξύ των δύο κρατών για μια σειρά από ζητήματα, μεταξύ των οποίων και η στήριξη της Ρωσίας στο καθεστώς Άσσαντ στη Συρία. 

Ο κ. Κάρνεϊ, ανέφερε πως η συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί μόλις σημειωθεί μεγαλύτερη πρόοδος στα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα. 

Απογοήτευση στη Ρωσία για την απόφαση Ομπάμα

Η απόφαση του προέδρου Ομπάμα να μην συναντηθεί με τον κ. Πούτιν απογοήτευσε το Κρεμλίνο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης. 

Ο Ρώσος εκπρόσωπος ανέφερε ότι η κίνηση προκλήθηκε λόγω της διαμάχης των δύο χωρών σχετικά με τον πρώην συνεργάτη των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών, Έντουαρντ Σνόουντεν.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η πρόσκληση της Ρωσίας για την επίσκεψη του κ. Ομπάμα παραμένει ανοιχτή. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v