Οι τιμές των τροφίμων διεθνώς μειώθηκαν τον Ιούλιο επί τρίτο συνεχόμενο μήνα και διαμορφώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού τροφίμων και γεωργίας του ΟΗΕ.
Ο FAO αποδίδει την πτώση στην διολίσθηση των τιμών των σιτηρών εξαιτίας των προοπτικών για αυξημένη παραγωγή αραβοσίτου.
Ο δείκτης 55 ειδών διατροφής του FAO διολίσθησε στις 205,9 μονάδες από 210,1 τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός από την Ρώμη όπου εδρεύει.
Ο δείκτης, που είχε ανέλθει στο ρεκόρ των 237,9 μονάδων τον Φεβρουάριο 2011, διολίσθησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο 2012.