Κίνα: Άλμα 9,7% στη βιομηχανική παραγωγή

Αιφνιδιάζουν θετικά τα οικονομικά μεγέθη για την Κίνα. Απροσδόκητη άλμα 9,7% στη βιομηχανική παραγωγή. Αυξήθηκαν επίσης λιανικές πωλήσεις και ξένες επενδύσεις. Εικόνα σταθεροποίησης βλέπουν οι αναλυτές

Κίνα: Άλμα 9,7% στη βιομηχανική παραγωγή

Μπαράζ θετικών ενδείξεων για την Κίνα επιβεβαιώνουν τα σενάρια για σταθεροποίηση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο πληθωρισμός στην Κίνα παρέμεινε τον Ιούλιο στο 2,7% οριακά χαμηλότερος από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, γεγονός που δίνει στην κεντρική τράπεζα της χώρας περιθώρια ελιγμών.

Η βιομηχανική παραγωγή ξεπέρασε τις προσδοκίες καθώς αυξήθηκε τον Ιούλιο κατά 9,7% σε ετήσια βάση - από 8,9% τον προηγούμενο μήνα - ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν μικρότερη ανάκαμψη 9%. Επίσης, οι σταθερές άμεσες επενδύσεις εκτινάχθηκαν κατά 20,1% τους πρώτους επτά μήνες του έτους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Οι λιανικές πωλήσεις επίσης αυξήθηκαν τον Ιούλιο κατά 13,2% από 13,3%. Σε αυτό το σημείο, οι αναλυτές ήταν πιο αισιόδοξοι καθώς προέβλεπαν αύξηση των λιανικών πωλήσεων κατά 13,5%.

«Από τα στοιχεία αυτά, η μεγαλύτερη έκπληξη είναι προφανώς η βιομηχανική παραγωγή, η οποία φαίνεται ότι ακολουθεί και την έκπληξη ου είχαμε μία ημέρα νωρίτερα με την αύξηση των εισαγωγών. Είναι ένα ακόμη σημάδι ότι η κινεζική οικονομία πραγματικά σταθεροποιείται» δηλώνει ο Wei Yao, Societe Generale

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v