Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JPMorgan: Ψάχνει διακανονισμό για την υπόθεση trading

Ενώ η JPMorgan είναι έτοιμη να δηλώσει ότι ενήργησε λανθασμένα σε ότι αφορά την επίβλεψη μιας συγκεκριμένης μονάδας της και traders της με έδρα το Λονδίνο, ωστόσο τα στελέχη της τράπεζας δεν είναι πιθανό να παραδεχθούν άλλα λάθη, ανέφεραν πηγές στο Bloomberg.

JPMorgan: Ψάχνει διακανονισμό για την υπόθεση trading
Η JPMorgan Chase διαπραγματεύεται με την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς τους τελικούς όρους για μια συμφωνία που θα τερματίζει την έρευνα που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο για τα «στοιχήματα» που οδήγησαν στις μεγαλύτερες απώλειες από trading στην ιστορία της τράπεζας, σύμφωνα με δυο πηγές που έχουν ενημερωθεί για τις διαπραγματεύσεις, μεταδίδει το Bloomberg.

Ενώ η JPMorgan είναι έτοιμη να δηλώσει ότι ενήργησε λανθασμένα σε ότι αφορά την επίβλεψη μιας συγκεκριμένης μονάδας της και traders της με έδρα το Λονδίνο, ωστόσο τα στελέχη της τράπεζας δεν είναι πιθανό να παραδεχθούν άλλα λάθη πέρα από αυτά που έχουν ήδη δημοσιοποιήσει, ανέφερε η μια εκ των δυο πηγών. Υπό συζήτηση βρίσκεται και το ποσό που θα πληρώσει η τράπεζα για τον διακανονισμό.

Η JPMorgan, με επικεφαλής τον CEO Jamie Dimon, θέλει να βάλει τέλος στις έρευνες σε ΗΠΑ και Βρετανία για τα trades που πραγματοποίησε το γραφείο επενδύσεών τους και τα οποία οδήγησαν σε απώλειες που ξεπέρασαν πέρυσι τα 6,2 δισ. δολάρια. Οι έρευνες της γερουσίας κατέληξαν, τον Μάρτιο, ότι η τράπεζα απέφυγε τις ρυθμιστικές αρχές και παραπλάνησε επενδυτές σε προβληματικά «στοιχήματα» του Bruno Iksil, του trader που έμεινε γνωστός ως London Whale λόγω του μεγέθους των θέσεών του.

Ενώ η SEC μπορεί να βάλει στο στόχαστρο ορισμένους ανθρώπους που εμπλέκονται στα trades, ωστόσο τα κορυφαία στελέχη της εταιρείας πιθανότατα δεν θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες ότι είπαν ψέματα ή ότι παραπλάνησαν το κοινό, ανέφεραν οι πηγές στο Bloomberg. Χθες το Reuters ανέφερε ότι δεν θα απαγγελθούν κατηγορίες ούτε στον Iksil.

Ο εκπρόσωπος της SEC, John Nester, αρνήθηκε να σχολιάσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v