Manchester United: Νικάει η ομάδα, τρέχει η μετοχή

Η μετοχή της Man. United τιμάται στα 17 δολάρια στο NYSE, έναντι τιμής εισαγωγής στα 14 δολάρια τον Αύγουστο του 2012. Είχε προηγηθεί η υποχώρηση του τίτλου στα 12 δολάρια περίπου το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Manchester United: Νικάει η ομάδα, τρέχει η μετοχή

Κλειδί για την άνοδο 20% της μετοχής της Manchester United σε έναν χρόνο από την ημερομηνία εισαγωγής της στο αμερικανικό χρηματιστήριο είναι οι επιτυχίες της βρετανικής ομάδας, όπως αναφέρουν οι αναλυτές στο CNBC.

Η μετοχή της Man. United τιμάται στα 17 δολάρια στο NYSE, έναντι τιμής εισαγωγής στα 14 δολάρια τον Αύγουστο του 2012 και υποχώρησης του τίτλου στα 12 δολάρια περίπου το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Ο Michael Jarman, αναλυτής της Η2Ο Markets, τόνισε ότι η μετοχή έχει ενισχυθεί λόγω της επιτυχημένης πορείας της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις το 2012-2013. Σημειώνεται ότι στην περυσινή σαιζόν, η ομάδα από το Μάντσεστερ κατέκτησε τον τίτλο στην Premier League.

«Ενας ποδοσφαιρικός σύλλογος αποτιμάται με βάση τις επιτυχίες του στο γήπεδο. Πρόκειται για ένα ποδοσφαιρικό franchise και είναι αναπόφευκτο, η τιμή της μετοχής να συνδέεται με την απόδοση του συλλόγου», σημειώνει ο Richard Hunter, αναλυτής της Hargreaves Lansdown.

Ωστόσο, η διασύνδεση της μετοχής με τις νίκες στο γήπεδο ενέχει κινδύνους καθώς, όπως σημειώνουν, εάν η ομάδα δεν έχει επιτυχίες, ιδίως στο Champions League, για δυο συνεχόμενα έτη, η μετοχή θα υποχωρούσε δραματικά.

Ο Hunter επεσήμανε ότι οι μετοχές των ποδοσφαιρικών ομάδων έχουν τη φήμη «ιδιαίτερα κακών» επενδύσεων. «Η επένδυση σε μια ποδοσφαιρική ομάδα ανεβάζει κατά πολύ το ρίσκο. Μόνο ένα μικρό ποσοστό ομάδων αναμένεται να είναι επιτυχημένο», προειδοποιεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v