HΠΑ: Ξεκινά έρευνα στην αγορά bitcoin

Πληροφορίες για μια σειρά επιχειρηματικές πρακτικές έχουν ζητήσει από εταιρείες που συνδέονται με το bitcoin οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ. Σχέδιο για τη δημιουργία νέων ρυθμίσεων ειδικά για τα ψηφιακά νομίσματα.

HΠΑ: Ξεκινά έρευνα στην αγορά bitcoin

Oι ρυθμιστικές αρχές της Νέας Υόρκης έχουν ζητήσει από εταιρείες που συνδέονται με το bitcoin να προσφέρουν πληροφορίες για μια σειρά ζητήματα, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές.

Όπως μεταδίδει η WSJ, οι αρχές ζητούν πληροφορίες στο πλαίσιο έρευνας για πρακτικές ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και παραβίασης μέτρων προστασίας των καταναλωτών.

Επιπλέον, αναμένεται να εκδώσουν υπόμνημα στο οποίο θα εκφράζουν ανησυχίες για τη μη συμμόρφωση των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην αγορά του bitcoin με τους κανονισμούς για τη μεταφορά συναλλάγματος, ενώ σχεδιάζουν να θέσουν νέες ρυθμίσεις ειδικά για τα ψηφιακά νομίσματα.

"Πιστεύουμε ότι για μια σειρά λόγους η δημιουργία κατάλληλων ρυθμιστικών δικλίδων ασφαλείας για τα ψηφιακά νομίσματα θα είναι ωφέλιμη γα τη μακροπρόθεσμη ισχύ της βιομηχανίας των ψηφιακών νομισμάτων", σημειώνεται στο υπόμνημα της ρυθμιστικής αρχής το οποίο έχει στην κατοχή της η WSJ.

Στις εταιρείες που κλήθηκαν να καταθέσουν στοιχεία περιλαμβάνονται η Coinbase, η Bitlnsant και η Coinsetter.

Οι αμερικάνικες ρυθμιστικές αρχές ζήτησαν πληροφορίες και από εταιρείες που στηρίζονται από του δίδυμους Cameron και Tyler Winklevoss, που έχουν γίνει γνωστοί από τη διαμάχη τους με τον Mark Zuckerberg για την ιδιοκτησία του Facebook.

Σημειώνεται ότι το Bitcoin είναι ένα νομισματικό σύστημα τα νομίσματα του οποίου (bitcoins) εκδίδονται και διακινούνται μέσω δικτύου υπολογιστών, χωρίς να έχουν φυσική υπόσταση και χωρίς να υπόκεινται σε καμία απολύτως κεντρική διαχείριση ή έλεγχο.

Το πρόγραμμα μέσω του οποίου διακινούνται είναι p2p (peer to peer), δωρεάν και μάλιστα open source, δηλαδή ανοικτού κώδικα, προσβάσιμου από οποιονδήποτε χρήστη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v