ThyssenKrupp: Κοντά σε λύση για τη χαλυβουργεία της Βραζιλίας

Στο πλαίσιο του ενός νέου σχεδίου, η ThyssenKrupp θα πουλήσει την μονάδα επεξεργασίας που διαθέτει στην πολιτεία της Αλαμπάμα στην Companhia Siderurgica Nacional προς 1,5 δισ. δολάρια, η οποία θα αγοράζει 3 εκατ. τόνους χάλυβα ετησίως από την βραζιλιάνικη χαλυβουργεία.

ThyssenKrupp: Κοντά σε λύση για τη χαλυβουργεία της Βραζιλίας

Η γερμανική χαλυβουργική εταιρεία ThyssenKrupp μπορεί τελικά να μην προχωρήσει στην πώληση του ζημιογόνου χαλιβουργείου της Βραζιλίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Jounral, η οποία επικαλείται πηγές που γνωρίζουν τις διαπραγματεύσεις.

Στο πλαίσιο του ενός νέου σχεδίου, η ThyssenKrupp θα πουλήσει την μονάδα επεξεργασίας που διαθέτει στην πολιτεία της Αλαμπάμα στην βραζιλιάνικη Companhia Siderurgica Nacional προς 1,5 δισ. δολάρια, γράφει η εφημερίδα,

Η CSN θα συμφωνήσει να αγοράσει 3 εκατ. τόνους χάλυβα ετησίως από την βραζιλιάνικη χαλιβουργεία, η οποία θα παραμείνει υπό τον έλεγχο της ThyssenKrupp.

Εκπρόσωπος της CSN αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της WSJ, ενώ δεν υπήρχε διαθέσιμος εκπρόσωπος της ThyssenKrupp Steel Americas για σχολιασμό.

Η ThyssenKrupp, που κάποτε θεωρούνταν «σύμβολο» της γερμανικής βιομηχανικής επιτηδειότητας, προσπαθεί εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο να ξεφορτωθεί τα χαλυβουργεία της Βραζιλίας και της Αλαμπάμα, που ήταν γνωστά ως Steel Americas.

Σημειώνεται ότι η ThyssenKrupp ανακοινώνει σήμερα τα τριμηνιαία αποτελέσματά της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v