Reuters: Συμφωνία συνεργασίας Rosneft - Αζερμπαϊτζάν

Ενεργειακή συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν αναμένεται να υπογράψει την Τρίτη η ρωσική Rosneft με το Αζερμπαϊτζάν. Μέρος του deal και τα κοιτάσματα φυσικού αερίου του Αμπσερόν.

Reuters: Συμφωνία συνεργασίας Rosneft - Αζερμπαϊτζάν

Η ρωσική Rosneft θα υπογράψει την Τρίτη με το Αζερμπαϊτζάν συμφωνία συνεργασίας για μια σειρά από σχέδια στον ενεργειακό τομέα, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters. 

Πηγές στην αζερική κρατική εταιρεία ενέργειας SOCAR και το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας σημείωσαν ότι η συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει λεπτομέρειες για την συνεργασία μεταξύ της Rosneft και του Αζερμπαϊτζάν.

"Μια συμφωνία μεταξύ της Rosneft και της Socar θα υπογραφεί την Τρίτη. Συγκεκριμένα σχέδια θα καθοριστούν στο επόμενο μισό του έτους" δήλωσε στο Reuters πηγή της αζέρικης κρατικής εταιρείας.

Οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η συμφωνία θα υπογραφεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, όπου αναμένεται να συναντήσει τον Αζέρο ομόλογο του, Ιλχάμ Αλίγιεφ.

Τον περασμένο μήνα, πηγές ανέφεραν στο Reuters πως η Roseft επιδιώκει να αποκτήσει μερίδιο στα κοιτάσματα αερίου Αμπσερόν του Αζερμπαϊτζάν. Πηγές στη SOCAR σημείωσαν "πως δεν αποκλείεται το Αμπσερόν μαζί με άλλα σχέδια να αναφέρεται στη συμφωνία". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v