Γαλλία: Άνοδος 0,5% στο ΑΕΠ β' τριμήνου

Το ΑΕΠ της Γαλλίας αυξήθηκε κατά 0,5% στο τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, έχοντας καταγράψει πτώση τα προηγούμενα δυο τρίμηνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εθνική στατιστική αρχή INSEE. Στο 0,7% η οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία.

Γαλλία: Άνοδος 0,5% στο ΑΕΠ β τριμήνου
Η Γαλλική οικονομία εμφάνισε τις καλύτερες τριμηνιαίες επιδόσεις από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ τον Μάιο του 2012, καθώς η ζήτηση για εξαγωγές τόνωσε την βιομηχανική παραγωγή.

Το ΑΕΠ της Γαλλίας αυξήθηκε κατά 0,5% στο τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, έχοντας καταγράψει πτώση τα προηγούμενα δυο τρίμηνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εθνική στατιστική αρχή INSEE.

Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που το γαλλικό ΑΕΠ ξεπέρασε το ποσοστό που σημειώθηκε σήμερα, ήταν το α' τρίμηνο του 2011, όταν η οικονομία της χώρας επεκτάθηκε με ρυθμό 1,1%, όπως έδειξαν τα στοιχεία του INSEE.

Ανοδικά η οικονομία και στη Γερμανία

Αύξηση 0,7% εμφάνισε σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο το ΑΕΠ της Γερμανίας το β' τρίμηνο (προκαταρκτικά εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία), έναντι του 0,6% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Σε ετήσια βάση (προκαταρκτικά εποχικά μη προσαρμοσμένα στοιχεία), το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,9%, έναντι του 0,3% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η Γερμανική Στατιστική Υπηρεσία αναθεώρησε επίσης τα στοιχεία για το ΑΕΠ του α' τριμήνου (μηδενική ανάπτυξη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και συρρίκνωση κατά 1,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους).

Σύμφωνα με την Γερμανική Στατιστική Υπηρεσία, τα θετικά στοιχεία έρχονται κυρίως λόγω της εγχώριας ιδιωτικής και δημόσιας κατανάλωσης, ενώ υπήρξε και σημαντική αύξηση των επενδύσεων και των καθαρών εξαγωγών, που επέδρασαν θετικά στην ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v