Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

RWE: Πτώση 38% στα καθαρά κέρδη 6μήνου

«Λόγω της συνεχιζόμενης άνθισης της ηλιακής ενέργειας, πολλές μονάδες παραγωγής σε όλον τον κλάδο και σε όλη την Ευρώπη δεν είναι πλέον κερδοφόρες στη λειτουργία τους», ανέφερε η εταιρεία.

RWE: Πτώση 38% στα καθαρά κέρδη 6μήνου

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας της Γερμανίας, η RWE, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει κατά 3.100 MW την δυναμικότητα των μονάδων παραγωγής της, αποδίδοντας την απόφασή της αυτή στην τεράστια επέκταση των ΑΠΕ που έχει δημιουργήσει ζημιές σε πολλές μονάδες παραγωγής από φυσικό αέριο και άνθρακα.

Πηγή που επικαλείται το Reuters, δήλωσε την Δευτέρα πως ο όμιλος σχεδιάζει να αδρανοποιήσει ή να κλείσει δυναμικότητα χιλιάδων MW.

«Λόγω της συνεχιζόμενης άνθισης της ηλιακής ενέργειας, πολλές μονάδες παραγωγής σε όλον τον κλάδο και σε όλη την Ευρώπη δεν είναι πλέον κερδοφόρες στη λειτουργία τους», ανέφερε η εταιρεία σήμερα Τετάρτη, προσθέτοντας πως θα σταματήσει τη λειτουργία μονάδων στη Γερμανία και την Ολλανδία, ενώ εξετάζει παρόμοιες κινήσεις και για άλλες μονάδες της.

Η RWE ανακοίνωσε πτώση 38% στα καθαρά κέρδη του πρώτου εξαμήνου στα 979 εκατ. ευρώ, ενώ τα επαναλαμβανόμενα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 19% στα 1,99 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω αποζημίωσης που κλήθηκε να καταβάλει η Gazprom στην RWE. Οι αναλυτές ανέμεναν πως τα επαναλαμβανόμενα καθαρά κέρδη της εταιρείας θα ανέρχονταν στα 2,09 δισ. ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 12% στα 4,09 δισ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 5,3% στα 28,53 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v