Fed: Έρχεται περιορισμός του QE

Τα στελέχη της Fed συμφωνούν στη σταδιακή μείωση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων, διαφωνούν ωστόσο στο χρόνο έναρξης της μείωσης. Αναμένεται επιτάχυνση στην ανάπτυξη της υπερδύναμης στο β' εξάμηνο του 2014

Fed: Έρχεται περιορισμός του QE

Σχεδόν όλα τα στελέχη της Fed στηρίζουν την απόφαση του προέδρου Bernanke για περιορισμό του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων εντός του έτους, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουλίου που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα η πλειοψηφία των στελεχών τάχθηκε υπέρ της μείωσης του προγράμματος επαναγοράς της τάξεως των 85 δισ. δολαρίων αν οι οικονομικές συνθήκες παραμένουν ευνοϊκές.

Ωστόσο και σε απογοήτευση των επενδυτών, δε δόθηκε καμία ένδειξη για τον χρόνο έναρξης της μείωσης του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων από τη Fed.

Ειδικότερα σημαντική μερίδα στελεχών υποστήριξε ότι η χαλάρωση του προγράμματος ποσοτικής ενίσχυσης θα έπρεπε να ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο ενώ άλλοι συνιστούσαν υπομονή για αργότερα υπό το φόβο υπερβολικής αντίδρασης της αγοράς.

Επιπλέον τα στελέχη της Fed χαρακτήρισαν αξιόλογη τη μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ η οποία είχε διαμορφωθεί στο 7,4% τον προηγούμενο μήνα.

Τέλος η Fed αναμένει η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας θα επιταχυνθεί περαιτέρω στο β' εξάμηνο του 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v