Διαδικτυακό «κανόνι» πέντε αστέρων στην Ιρλανδία

Μεγάλες ζημίες σε μερικά από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Ιρλανδίας και στους πελάτες τους έφερε το «κανόνι» της Authentic Ireland Travel Ltd. Στο 1,1 εκατ. ευρώ οι υποχρεώσεις της εταιρείας. Ακάλυπτοι πιστωτές οι πελάτες της.

Διαδικτυακό «κανόνι» πέντε αστέρων στην Ιρλανδία

Η κατάρρευση της εταιρείας Authentic Ireland Travel Ltd., η οποία διαχειριζόταν μέχρι πριν από λίγο καιρό τον διαδικτυακό τουρ οπερέιτορ AuthenticIreland.com, προκάλεσε μεγάλες απώλειες σε μερικά από τα γνωστότερα ξενοδοχεία πέντε αστέρων της Ιρλανδίας και σε πελάτες τους που είχαν προκαταβάλει χρήματα για κρατήσεις δωματίων.

Στον κατάλογο των γνωστών ξενοδοχείων πολυτελείας που υπέστησαν ζημία από το «κανόνι» της ιρλανδικής εταιρείας συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων το Dromoland Castle, το Ashford Castle, το Shelbourne Hotel, το K Club και το Sheen Falls Lodge.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του independent.ie, οι υποχρεώσεις της εταιρείας φθάνουν το 1,1 εκατ. ευρώ, όπως προκύπτει από σχετική ενημέρωση που έλαβαν οι πιστωτές της.

Σημειώνεται ότι πελάτες της Authentic Ireland Travel Ltd. είχαν καταβάλει προκαταβολές συνολικού ύψους 640.000 ευρώ, αλλά στο ενημερωτικό σημείωμα που διένειμε η εταιρεία χαρακτηρίζονται «ακάλυπτοι πιστωτές».

Επιπλέον, στην υπόθεση εμπλέκονται και εταιρείες πιστωτικών καρτών, καθώς αφού οι κρατήσεις είχαν γίνει με πλαστικό χρήμα θα υποχρεωθούν να καλύψουν αυτό το ποσό.

Ο Authentic Ireland.com πραγματοποιεί, κυρίως, κρατήσεις δωματίων ξενοδοχείων πέντε αστέρων της Ιρλανδίας σε πελάτες που προέρχονταν από υπερατλαντικούς προορισμούς. Ο διαδικτυακός τόπος είχε πουληθεί πριν από έναν μήνα από την Authentic Ireland Travel Ltd. στην, επίσης ιρλανδική, Welcome Tours Ltd. και συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v