Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφουν οι επενδυτές στο real estate του Νότου

Άλμα 60% για τις συμφωνίες real estate στην περιφέρεια της ευρωζώνης μέσα σε ένα τρίμηνο. Εντείνεται το ενδιαφέρον των επενδυτών για εμπορικά ακίνητα.

Επιστρέφουν οι επενδυτές στο real estate του Νότου

Αλματώδης αύξηση καταγράφεται στη ζήτηση για εμπορικά ακίνητα στις πιο καταπονημένες από την κρίση χώρες της ευρωζώνης το τελευταίο τρίμηνο. Οι αναλυτές μάλιστα εκτιμούν ότι η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει την πεποίθηση των διεθνών επενδυτών για τερματισμό της κρίσης στην αγορά ακινήτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η αξία των deals στην ευρύτερη αγορά ακινήτων των χωρών της περιφέρειας -Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ισπανία αλλά και Ελλάδα- άγγιξε στο τρίμηνο που έληξε τον Ιούλιο τα 2,3 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε αύξηση 60% από το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Το δημοσίευμα επικαλείται στοιχεία της συμβουλευτικής Cushman & Wakefield.

«Η αύξηση των συμφωνιών είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου προϊόν της επιστροφής των διεθνών επενδυτών στις αγορές ακινήτων, που για τα τελευταία έξι χρόνια θεωρούνταν πολύ επικίνδυνες, σε οποιαδήποτε τιμή», σχολιάζουν οι Financial Times. Αναφέρουν επίσης ότι οι αγορές γραφείων και εμπορικών ακινήτων στην Ισπανία δεκαπλασιάστηκαν στο τρίμηνο, ενώ στην Ιταλία αυξήθηκαν κατά 190%.

«Και δεν είναι μόνο οι επενδυτές private equity», σχολιάζουν οι FT και συμπληρώνουν: «Μεγάλοι επενδυτικοί όμιλοι που ακολουθούν πολιτική χαμηλού κινδύνου αναζητούν επίσης επενδύσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v