Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Δε θα ψηφίσει το Κοινοβούλιο για Συρία

Δεν πρόκειται να διεξαχθεί ψηφοφορία μετά τη συζήτηση που θα γίνει την Τετάρτη στο γαλλικό κοινοβούλιο για το θέμα της Συρίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό.

Γαλλία: Δε θα ψηφίσει το Κοινοβούλιο για Συρία
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό δήλωσε απόψε ότι δεν πρόκειται να διεξαχθεί ψηφοφορία μετά τη συζήτηση που θα γίνει την Τετάρτη στο γαλλικό κοινοβούλιο για το θέμα της Συρίας, όπως ζητούσε μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης, ώστε το Παρίσι να ακολουθήσει το παράδειγμα της Βρετανίας και των ΗΠΑ σε αυτό το θέμα.

"Την Τετάρτη θα γίνει μια συζήτηση χωρίς ψηφοφορία διότι σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση θα ληφθεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν θα συγκροτηθεί ένας (διεθνής) συνασπισμός", είπε ο Ερό, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ "συνεχίζει το έργο του" ώστε να συγκροτηθεί "χωρίς καθυστέρηση" αυτός ο συνασπισμός και να "τιμωρηθεί" η Δαμασκός για τη χρήση χημικών όπλων. "Η ενέργεια αυτή δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη", πρόσθεσε ο Γάλλος πρωθυπουργός επιμένοντας ότι η Γαλλία δεν πρόκειται να δράσει μόνη της αλλά "είναι αποφασισμένη να τιμωρήσει τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς του Άσαντ με μια αποτελεσματική και σθεναρή απάντηση".

"Ο στόχος δεν είναι ούτε να ανατρέψουμε το καθεστώς, ούτε να απελευθερώσουμε τη χώρα", τόνισε, καταλήγοντας ότι η μόνη δυνατή διέξοδος για τη συριακή κρίση είναι μια πολιτική λύση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v