Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Microsoft τα κινητά τηλέφωνα της Nokia

Το μεγάλο στοίχημα του Steve Ballmer στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Αλλαγή πορείας για τη Nokia, που βγαίνει από τον κλάδο κατασκευής τηλεφώνων. Η Microsoft αγοράζει τη μονάδα έναντι 7,2 δισ. δολ. Στόχος ο ανταγωνισμός της Apple και της Samsung.

Στη Microsoft τα κινητά τηλέφωνα της Nokia

Τη μονάδα κατασκευής κινητών τηλεφώνων της Nokia εξαγοράζει η Microsoft έναντι 7,2 δισ. δολ., στο μεγαλύτερο βήμα της εταιρείας του Bill Gates στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας. Αναλυτές κάνουν λόγο για μία συμφωνία που θα αλλάξει τα δεδομένα στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά. Τονίζουν, όμως, το μεγάλο στοίχημα του Steve Ballmer της Microsoft, ο οποίος ποντάρει στο ότι οι συσκευές του φινλανδικού ομίλου θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν εκείνες της Apple και της Samsung Electronics.

Ο CEO της Nokia, Stephen Elop, που ήταν παλαιότερα στέλεχος της Microsoft, επιστρέφει στο διοικητικό της συμβούλιο στο πλευρό του Steve Ballmer. Η Nokia θα γίνει εταιρεία αμιγώς τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, τερματίζοντας την 30ετή πορεία της στον χώρο της κατασκευής τηλεφώνων.

«Είναι ένα γενναίο βήμα στο μέλλον - μία κατάσταση κερδοφόρα για εργαζόμενους, μετόχους, καταναλωτές και των δύο εταιρειών. Ενώνοντας αυτές τις δύο μεγάλες ομάδες, θα ενισχύσουμε το μερίδιο και τα κέρδη της Microsoft και τις συνολικές ευκαιρίες τόσο για την ίδια όσο και για τους εταίρους μας σε όλη την οικογένεια των συσκευών και υπηρεσιών» δήλωσε ο κ. Ballmer, ο οποίος επισημαίνεται ότι έχει αποκαλύψει πως θα παραιτηθεί εντός του επόμενου 12μήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v