Αυστρία: Ένεση έως 5,4 δισ. στην Hypo Alde Adria

Κρατική στήριξη έως 5,4 δισ. ευρώ θα μπορεί να λάβει η αυστριακή τράπεζα Hypo Alde Adria μέχρι το 2017. Το σχέδιο που ενέκρινε η Κομισιόν για την πώληση της τράπεζας και το δίκτυο στα Βαλκάνια

Αυστρία: Ένεση έως 5,4 δισ. στην Hypo Alde Adria

Η Αυστρία θα μπορέσει να δώσει ένεση ρευστότητας έως και 5,4 δισ. ευρώ στην κρατικοποιημένη τράπεζα Hypo Alde Adria μέχρι το 2017 βάσει του προγράμματος αναδιοργάνωσης που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το σχέδιο για νέα κρατική στήριξη περιλαμβάνει επίσης διάσπαση της τράπεζας, πώληση της μονάδας στην Αυστρία αλλά και του δικτύου στα Βαλκάνια και προϋποθέτει κεφαλαιακές ανάγκες 2,6 δισ. ευρώ βάσει του «βασικού σεναρίου» και 5,4 δισ. ευρώ βάσει του «απαισιόδοξου σεναρίου» για την περίοδο 2013 – 2017.

Επίσης, προβλέπει ένεση ρευστότητας 2,5 – 3,2 δισ. ευρώ το 2017 για την τράπεζα που η Βιέννη αναγκάστηκε να κρατικοποιήσει το 2017 εν μέσω της χρηματοοικονομικής κρίσης.

Η υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ δήλωσε πως δεν τίθεται θέμα αναθεώρησης των στόχων για το δημόσιο έλλειμμα της χώρας. Η χώρα ωστόσο οδηγείται σε εκλογές στις 29 Σεπτεμβρίου και η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να επιβεβαιώσει τους δημοσιονομικούς στόχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v