Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκδόσεις ομολόγων από Nestle, Transport for London

Η Nestle άντλησε 500 εκατ. ευρώ από εκδόσεις ομολόγων ενώ η TfL, που επιβλέπει το σύστημα δημοσίων μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας, προσφέρει 20ετή χρεόγραφα σε στερλίνες, σύμφωνα με το Bloomberg.

Εκδόσεις ομολόγων από Nestle, Transport for London
Η Nestle SA, ο μεγαλύτερος όμιλος τροφίμων στον κόσμο, καθώς και η Transport for London προστέθηκαν στις εταιρίες που σπεύδουν να πωλήσουν ομόλογα για να προλάβουν την αύξηση του κόστους δανεισμού, που ήδη έχει ανέλθει σε υψηλό δύο μηνών στην Ευρώπη.

Η Nestle άντλησε 500 εκατ. ευρώ από εκδόσεις ομολόγων διάρκειας 5,5 ετών ενώ η TfL, που επιβλέπει το σύστημα δημοσίων μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας, προσφέρει 20ετή χρεόγραφα σε στερλίνες, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις εκδόσεις που επικαλείται το Bloomberg.

Το μέσο yield που ζητούν οι επενδυτές για να αγοράσουν ομόλογα investment-grade σε ευρώ, αυξήθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,09%, που είναι το υψηλότερο σημείο από τις αρχές Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Και τα σημερινά στατιστικά στοιχεία, που έδειξαν επέκταση της παραγωγής υπηρεσιών και εργοστασίων στην ευρωζώνη επί 2ο μήνα, καθώς και ανάλογα για την Βρετανία, είναι θετικά για τις οικονομίες και αυτό καθρεφτίζεται στην αύξηση των επιτοκίων ομολόγων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v