Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

G20: Η κρίση δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών της Ρωσίας χαρακτηρίζει τις συζητήσεις στη G20 "πολύ δύσκολες" για θέματα οικονομίας. Τι θα περιλαμβάνει το τελικό ανακοινωθέν.

G20: Η κρίση δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί

«Πολύ δύσκολες» χαρακτήρισε τις συζητήσεις στην G20 αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, τονίζοντας ότι οι συζητήσεις εστιάζονται σε θέματα παγκόσμιας οικονομίας και ισορροπίας μεταξύ ανάπτυξης και δημοσιονομικής προσαρμογής. Δήλωσε επίσης ότι στο τελικό ανακοινωθέν της G20 θα γίνει αναφορά στη βελτίωση της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά θα τονίζεται ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε ότι ξεπεράστηκε η κρίση.

«Συγκριτικά με το πώς ήταν στην αρχή της Ρωσικής προεδρίας, υπάρχει σαφώς αλλαγή εκτίμησης και αυτό αντικατοπτρίζεται στο ανακοινωθέν των ηγετών» δήλωσε ο Αντρέι Μποκάρεφ και συμπλήρωσε: «Είναι όμως, πολύ νωρίς να πούμε ότι η κρίση έχει ξεπεραστεί και πως θα είναι εύκολα από εδώ και πέρα».

Επίσης δήλωσε πως το τελικό κείμενο θα αναφέρει την επιβράδυνση της ανάπτυξης στις αναδυόμενες οικονομίες, κάτι που έχει ευθεία αναφορά στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και την πρόθεσή της να μειώσει τις ενέσεις προσφοράς και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v