Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mεγαλύτερη διαφάνεια ζητούν Google,Facebook και Yahoo

Ξεχωριστές προσφυγές κατέθεσαν τη Δευτέρα στο δικαστήριο εποπτείας εξωτερικών πληροφοριών (FISC) των ΗΠΑ οι Google, Facebook και Yahoo, ζητώντας να τους επιτραπεί η δημοσιοποίηση στοιχείων για τα αιτήματα που δέχονται από τις υπηρεσίας ασφάλειας της χώρας.

Mεγαλύτερη διαφάνεια ζητούν Google,Facebook και Yahoo

Η Google, η Facebook και η Yahoo κατέθεσαν ξεχωριστές προσφυγές στο δικαστήριο εποπτείας εξωτερικών πληροφοριών (FISC) των ΗΠΑ, ζητώντας μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με τον αριθμό και το είδος των αιτημάτων που δέχθηκαν από κυβερνητικές υπηρεσίες για στοιχεία χρηστών.

Όπως μεταδίδει το Business Insider, η Google ζητά να τις επιτραπεί να δημοσιοποιήσει πολύ συγκεκριμένες στατιστικές πληροφορίες για τα αιτήματα που δέχθηκε από τις υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Η Yahoo από την πλευρά της ζητά να αποκαλύψει τον συνολικό αριθμό των χρηστών για τους οποίους κλήθηκε να παραδώσει στοιχεία και πληροφορίες σε κυβερνητικές αρχές.

Ανάλογο αίτημα υπέβαλε και το Facebook, ζητώντας να αποκτήσει το δικαίωμα να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες για τα αιτήματα κυβερνητικών αρχών.

"Υποβάλαμε σήμερα την αίτηση, γιατί προς το παρόν δεν έχουμε το δικαίωμα να αποκαλύψουμε των αριθμό των αιτημάτων που δεχόμαστε για στοιχεία χρηστών στο πλαίσιο προγραμμάτων εθνικής ασφάλειας" ανέφερε στέλεχος της Yahoo τη Δευτέρα.

"Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαγορεύει στις εταιρείες να δημοσιοποιούν ανάλογες πληροφορίες" πρόσθεσε. 

Ο ίδιος υποστήριξε πως η Yahoo πιστεύει ότι η εταιρεία είναι σε θέση να προστατέψει την δημόσια ασφάλεια και ταυτόχρονα να μοιράζεται τον αριθμό των αιτημάτων που δέχεται από την κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v