Citigroup: «Εσβησε» το bailout με νέα έκδοση $2,42 δισ.

Η Citigroup έδωσε χθες στο ταμείο εγγυήσεων Federal Deposit Insurance Corp. 2,42 δισ. δολ. σε subordinated, χαμηλής εξασφάλισης δηλαδή, χρεόγραφα, σε αντάλλαγμα για προνομιούχες μετοχές της.

Citigroup: «Εσβησε» το bailout με νέα έκδοση $2,42 δισ.

Η Citigroup Inc. απομακρύνει και τα τελευταία «ίχνη» της διάσωσής της από την αμερικανική κυβέρνηση, καθώς έπεισε τους επενδυτές να αγοράσουν μέγεθος τριπλάσιο από το subordinated χρέος που εξέδωσε πριν επτά μήνες, καθώς η κερδοφορία της αποκαθίσταται.

Η Citigroup, που έλαβε την μεγαλύτερη βοήθεια από όλες τις αμερικανικές τράπεζες μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers και την διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, έδωσε χθες στο ταμείο εγγυήσεων Federal Deposit Insurance Corp. 2,42 δισ. δολ. σε subordinated, χαμηλής εξασφάλισης δηλαδή, χρεόγραφα, σε αντάλλαγμα για προνομιούχες μετοχές της, μετά από παρόμοια συμφωνία ύψους 894 εκατ. δολ. τον Φεβρουάριο.

Η FDIC επαναπώλησε τα νέα ομόλογα σήμερα, εξαλείφοντας το μερίδιο 7 δισ. δολ. που είχε αγοράσει η κυβέρνηση σε αντάλλαγμα για την εγγύηση στεγαστικών ενεργητικών 301 εκατ. δολαρίων της Citigroup σε ενδεχόμενες ζημίες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v