Πορτογαλία: Να τελειώσει το "προτεκτοράτο"

Τέλος στο "προτεκτοράτο" θέλει να βάλει η Πορτογαλία και να μην ζητήσει δεύτερο πακέτο διάσωσης σαν την Ελλάδα, δήλωσε τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Π. Πόρτας.

Πορτογαλία: Να τελειώσει το προτεκτοράτο

Αν η Πορτογαλία περάσει την τελευταία αξιολόγηση της τρόικα θα βρίσκεται πολύ κοντά στην έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της πορτογαλικής κυβέρνησης Πάουλο Πόρτας, λέγοντας πως η χώρα μπορεί να εξετάσει την επιλογή μιας προαιρετικής γραμμής πίστωσης. 

"Εφόσον η Πορτογαλία περάσει την όγδοη και ένατη αξιολόγηση με θετικό πρόσημο, θα βρίσκεται πολύ κοντά στην έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης" δήλωσε ο Π. Πόρτας σε δημοσιογράφους. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Π. Πόρτας υποστήριξε πως η Λισαβόνα θέλει να σταματήσει να είναι "προτεκτοράτο" και δεν θα επιδιώξει να ακολουθήσει την Ελλάδα σε ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης, αλλά μπορεί να ζητήσει μια προαιρετική γραμμή πίστωσης.

"Δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ των δύο" σημείωσε. "Η Πορτογαλία θα είναι σε θέση να χρηματοδοτηθεί αυτόνομα αλλά και να επωφεληθεί από το προαιρετικό πρόγραμμα, το οποίο δεν ισοδυναμεί με διάσωση" πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v