Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομπάμα: Επίθεση σε Ρεπουμπλικάνους για προϋπολογισμό

Κριτική στους Ρεπουμπλικάνους για τη στάση τους σχετικά με τον προϋπολογισμό και την αύξηση στο ταβάνι του χρέους, άσκησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπαμα. Εξαπέλυσε κατηγορίες για πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των πολιτών και της οικονομίας.

Ομπάμα: Επίθεση σε Ρεπουμπλικάνους για προϋπολογισμό

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομάμα, προειδοποίησε τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο πως δεν θα δεχθεί απειλές για την αύξηση στο ταβάνι του χρέους.

"Δεν θα διαπραγματευτώ για το αν οι ΗΠΑ θα τηρήσουν το λόγο τους και τις υποχρεώσεις τους" δήλωσε σύμφωνα με το Reuters.

"Η χώρα αυτή έχει προσπαθήσει πάρα πολύ για να βγει από την κρίση για να βλέπει τους εκλεγμένους αντιπροσώπους της εδώ στην Ουάσιγκτον να δημιουργούν σκόπιμα μια νέα κρίση" υπογράμμισε σε ομιλία που έδωσε για τα πέντε χρόνια από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.

"Ας σταματήσουμε τις απειλές. Ας σταματήσουμε τους πολιτικούς ελιγμούς, ας κρατήσουμε την κυβέρνηση σε λειτουργία. Ας πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας στην ώρα τους. Ας περάσουμε τον προϋπολογισμό" ανέφερε ο Μπ. Ομπάμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι αντιμέτωπος με μια νέα διαμάχη για τον προϋπολογισμό στο Κογκρέσο, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι απειλούν να μην εγκρίνουν την αύξηση στο ταβάνι του χρέους αν δεν υπάρξουν νέες περικοπές στις δαπάνες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v