ΕΚΤ: Οι ειδικοί συνιστούν 3ο κύκλο ρευστότητας LTRO

Από τα πρακτικά φαίνεται ότι αρκετά μέλη της επιτροπής MMCG τάσσονται υπέρ της εισαγωγής ενός νέου LTRO, που θα διενεργηθεί όταν θα απέχει έναν χρόνο η λήξη του πρώτου 3ετούς LTRO, δηλαδή στις αρχές του επόμενου έτους.

ΕΚΤ: Οι ειδικοί συνιστούν 3ο κύκλο ρευστότητας LTRO

Πολλά μέλη από την ομάδα εμπειρογνωμόνων της ΕΚΤ, πιστεύουν ότι ένας νέος κύκλος δανείων με πολύ μακρά διάρκεια από την κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης στις αρχές του νέου έτους, θα βοηθήσει να τονωθεί η εμπιστοσύνη στις αγορές και να μειωθούν τα επιτόκια στις αγορές χρήματος.

Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξαν τα μέλη της επιτροπής «money market contact group» (MMCG) κατά την διάρκεια συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα.

Στις αγορές έχουν ήδη αρχίσει να φημολογούνται πιθανότητες για νέο κύκλο επιχειρήσεων LTRO, με τις οποίες η ΕΚΤ έχει ήδη τροφοδοτήσει τις ευρω-τράπεζες με 1 τρισ. ευρώ και πλέον σε τριετή δάνεια, στα τέλη του 2011 και τις αρχές του 2012.

Το συμπέρασμα της επιτροπής MMCG, που περιλαμβάνει περίπου 20 κορυφαίους traders και ορισμένους ανώτατους εμπειρογνώμονες της ΕΚΤ, αποτελεί ένδειξη η σκέψη αρχίζει να προωθείται στην ΕΚΤ.

«Κατά την άποψη της MMCG, ένα τέτοιο μέτρο θα προσφέρει εμπιστοσύνη στην αγορά και σε αντίκρισμα θα βοηθήσει να μειωθούν τα μελλοντικά επιτόκια της αγοράς χρήματος» αναφέρεται στα πρακτικά της συνεδρίασης της 3ης Σεπτεμβρίου.

Από τα πρακτικά φαίνεται ότι αρκετά μέλη τάσσονται υπέρ της εισαγωγής ενός νέου LTRO, που θα διενεργηθεί όταν θα απέχει έναν χρόνο η λήξη του πρώτου 3ετούς LTRO, δηλαδή στις αρχές του 2014.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v