Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Λιγότερο αισιόδοξοι οι CEO για οικονομία

Οι Αμερικάνοι CEO είναι λιγότερο αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με την έρευνα της Business Roundtable. Μικρότερο ποσοστό βλέπει αύξηση πωλήσεων και νέες προσλήψεις.

ΗΠΑ: Λιγότερο αισιόδοξοι οι CEO για οικονομία

Οι CEO των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ είναι λιγότερο αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας, με το ποσοστό αυτών που περιμένουν αύξηση πωλήσεων να είναι μικρότερο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με έρευνα της Business Roundtable.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο δείκτης CEO Economic Outlook του ομίλου υποχώρησε στις 79,1 μονάδες το τρίτο τρίμηνο, από 84,3 μονάδες το δεύτερο τρίμηνο και 81 μονάδες το πρώτο.

"Μολονότι η απόδοση των αμερικάνικων επιχειρήσεων παραμένει ισχυρή, όπως δείχνει η σταθερή ανάκαμψη στις αυτοκινητοβιομηχανίας, οι επιχειρηματικοί ηγέτες συνεχίζουν να βλέπουν αντίθετους ανέμους που εμποδίζουν μια πιο βιώσιμη και πειστική ανάκαμψη" ανέφερε ο πρόεδρος της Business Roundtable και CEO της Βoeing, Jim McNerney.

Οι CEO προβλέπουν ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ το 2013 θα αυξηθεί κατά 2,2%, όπως και στο προηγούμενο τρίμηνο.

Το 71% των CEO ανέφερε πως περιμένει αύξηση των πωλήσεων τους επόμενους έξι μήνες, έναντι 78% στην δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, δείχνει πως το 27% σκέφτεται να αυξήσει τις κεφαλαιακές δαπάνες το επόμενο εξάμηνο, από 37% το προηγούμενο τρίμηνο.

Την ίδια ώρα το 32% των CEO αναμένουν να προσλάβουν περισσότερους υπαλλήλους το επόμενο εξάμηνο, όπως και στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v