ΗΠΑ: Νέα άνοδος αιτήσεων επιδόματος ανεργίας (309.000)

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν εκ νέου την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική οικονομία, ενώ το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ, μειώθηκε σχεδόν 6% στο β΄ τριμηνο.

ΗΠΑ: Νέα άνοδος αιτήσεων επιδόματος ανεργίας (309.000)

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν εκ νέου την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική οικονομία και επέστρεψαν πάνω από τις 300.000. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, στα ταμεiα εμφανίστηκαν 309.000 νέοι άνεργοι, 15.000 περισσότεροι από την προηγηθείσα εβδομάδα.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα κατατεθούν 330.000 αιτήσεις. Προβλέπεται ότι ο αριθμός θα συνεχίσει να αυξάνεται στις επόμενες εβδομάδες, εξαιτίας αλλαγών στις μεθόδους μετρήσεων ορισμένων πολιτειών, που προκαλούν «εμπλοκές» στην καταγραφή.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ, δηλαδή τα ποσά που χρωστούν οι ΗΠΑ στον υπόλοιπο πλανήτη, μειώθηκε σχεδόν 6% στο β΄ τριμηνο, κυρίως εξαιτίας της αύξησης των πωλήσεων αγαθών και υπηρεσιών στο εξωτερικό, αλλά και την μείωση των εσόδων των ξένων από τα αμερικανικά ενεργητικά τους.

Το έλλειμμα μειώθηκε στα 98,9 δισ. δολ. από 104,9 δισ. δολ. στο α΄ τρίμηνο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v