Fed: Στα 920 εκατ. δολ. το πρόστιμο στην JPMorgan

Στην συμβιβαστική λήξη της πολύκροτης υπόθεσης η αμερικανική επενδυτική τράπεζα καλείται να αποζημιώσει ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και της Βρετανίας με το παραπάνω ποσό.

Fed: Στα 920 εκατ. δολ. το πρόστιμο στην JPMorgan

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το συνολικό πρόστιμο που καλείται να πληρώσει ο τραπεζικός κολοσσός JPMorgan για το διαβόητο σκάνδαλο συναλλαγών του «κήτους του Λονδίνου» ανέρχεται στα περίπου 920 εκατ. δολάρια.

Στην συμβιβαστική λήξη της πολύκροτης υπόθεσης η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, που έχασε δισεκατομμύρια δολάρια εξαιτίας παράνομων συναλλαγών από χρηματιστές της το 2012, η JPMorgan καλείται να αποζημιώσει ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και της Βρετανίας με το παραπάνω ποσό, που είναι μεγαλύτερο από όσο αναμενόταν.

Ερευνες στην αμερικανική τράπεζα σχετικά με το πώς διαχειρίστηκε το φιάσκο των traders της, διεξήγαγαν το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η επιτροπή κεφαλαιαγοράς Securities and Exchange Commission, η επιτροπή Commodity Futures Trading Commission, το γραφείο νομισματικής επόπτευσης των ΗΠΑ και η βρετανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς Financial Conduct Authority.

Ήδη έχουν καταδικαστεί δύο πρώην trader της JPMorgan για την εμπλοκή τους σε σχέδιο απόκρυψης ζημιών από συναλλαγές που τελικά ξεπέρασαν τα 6,2 δισ. δολ. από στοιχήματα στην αγορά παραγώγων. Πρόκειται για τους Javier Martin-Artajo και Julien Grout που καταδικάστηκαν από δικαστήριο του Μανχάταν για πέντε ποινικά αδικήματα εκ των οποίων συνωμοσία και απάτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v