Dudley (Fed): Δεν έχει αρκετή ορμή η οικονομία των ΗΠΑ

Τα σχόλια του κεντρικού τραπεζίτη ενισχύουν την προοπτική ότι η Fed θα περιμένει να δει αισθητή βελτίωση στα οικονομικά δεδομένα, για να αποφασίσει να μειώσει τις αγορές ομολόγων με τις οποίες παρέχει ρευστότητα στην αγορά.

Dudley (Fed): Δεν έχει αρκετή ορμή η οικονομία των ΗΠΑ

Η αμερικανική οικονομία δεν διαθέτει επαρκή δυναμισμό που να δικαιολογεί μια μείωση των αγορών ομολόγων από την Federal Reserve, δήλωσε ο William Dudley, ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας που σχολιάζει την αναπάντεχη απόφαση της Fed την περασμένη εβδομάδα, να μην μειώσει το πρόγραμμα παροχής ρευστότητας.

«Η οικονομία δεν έχει ακόμη συγκεντρώσει αρκετό δυναμισμό και ο ρυθμός ανάπτυξης 2% , έστω κι αν διατηρηθεί, ίσως να μην επαρκέσει για να προκαλέσει πρόσθετη βελτίωση στις αγορές εργασίας,» δήλωσε ο κ. Dudley, επικεφαλής της Fed Νέας Υόρκης, εξηγώντας την απόφαση.

Τα σχόλιά του ενισχύουν την προοπτική ότι η Fed θα περιμένει να δει αισθητή βελτίωση στα οικονομικά δεδομένα, για να αποφασίσει να μειώσει τις αγορές ομολόγων με τις οποίες παρέχει ρευστότητα στην αγορά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v