Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Οι ΗΠΑ απλώς ανέβαλαν την επίθεση στη Συρία

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Συρίας δηλώνει ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας δεν προχωρούν ομαλά. Κρίνει ότι η στρατιωτική επέμβαση έχει απλώς αναβληθεί.

Ρωσία: Οι ΗΠΑ απλώς ανέβαλαν την επίθεση στη Συρία

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ρωσία τονίζοντας πως οι διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον για το Συριακό δεν είναι πολύ ομαλές. Η ρωσική πλευρά μάλιστα ανησυχεί πως η συμφωνία για απόσυρση του χημικού οπλοστασίου της Δαμασκού απλώς αναβάλει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης από τις ΗΠΑ.

«Δυστυχώς είναι απαραίτητο να σημειωθεί ότι στις επαφές με τους Αμερικάνους, τα πράγματα δεν πηγαίνουν τόσο ομαλά… οι συζητήσεις δεν πηγαίνουν στην κατεύθυνση που θα έπρεπε» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ μιλώντας στο κοινοβούλιο.

Δήλωσε επίσης ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι «συνεχώς αναφέρουν ότι τα σχέδια για τιμωρία της Δαμασκού παραμένουν σε ισχύ». «Μπορούμε να εξάγουμε συγκεκριμένα συμπεράσματα από αυτό και να εκτιμήσουμε ότι η απειλή επίθεσης που θα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, προς το παρόν έχει απλώς αναβληθεί και όχι πλήρως εξαλειφθεί» δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v