Μερς: Στις κυβερνήσεις ο λογαριασμός για τράπεζες

Οι κεφαλαιακές ανάγκες που ενδέχεται προκύψουν από το επόμενο γύρο stress test στις ευρωπαϊκές τράπεζες, θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν από τις εθνικές κυβερνήσεις, εφόσον δεν μπορούν να καλυφθούν με ιδιωτικά κεφάλαια, δήλωσε ο Ιβ Μερς της ΕΚΤ.

Μερς: Στις κυβερνήσεις ο λογαριασμός για τράπεζες

Οι εθνικές κυβερνήσεις πρέπει να αναλάβουν το κόστος σε περίπτωση που ο επόμενος γύρος stress test των ευρωπαϊκών τραπεζών αποκαλύψει επιπρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες, οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν από ιδιωτικά κεφάλαια, δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Ιβ Μερς.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Μερς ανέφερε ότι αν οι κυβερνήσεις δεν είναι σε θέση να στηρίξουν τις τράπεζες, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάποιος άλλος θεσμικός μηχανισμός.

"Η τραπεζική ένωση δεν είναι μια ένωση έμμεσης χρηματοδότησης" σημείωσε ο κ. Μερς.

"Όταν και οι δύο επιλογές έχουν εξεταστεί – ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας – θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένα επιπρόσθετο δείχτη ασφαλείας" πρόσθεσε.

"Πρέπει να εξεταστεί κατά περίπτωση σε ποιο βαθμό μια προσωρινή πρόσβαση σε ένα δημόσιο υποστηρικτικό μηχανισμό είναι απαραίτητη για να διασφαλίσει την γρήγορη και ομαλή ανακεφαλαιοποίηση" τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v