Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CNBC: Χρηματιστές έμαθαν νωρίτερα την απόφαση της Fed

Η απόφαση της Fed για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης έφθασε νωρίτερα σε κάποιος χρηματιστές, υποστηρίζει το CNBC, επικαλούμενο ύποπτες συναλλαγές $600 στο Σικάγο. Έρευνα έχει ξεκινήσει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

CNBC: Χρηματιστές έμαθαν νωρίτερα την απόφαση της Fed

Το δίκτυο CNBC υποστηρίζει ότι ορισμένοι χρηματιστές έλαβαν νωρίτερα την ανακοίνωση της Fed για την διατήρηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης στα €85 δισ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Σεπτεμβρίου η Fed αποφάσισε να μην επιβραδύνει τις μηνιαίες αγορές στοιχείων ενεργητικού.

Όπως μεταδίδει το CNBC, φαίνεται πως χρηματιστές στο Σικάγο είχαν πρόσβαση στην απόφαση της Fed πριν από οποιοδήποτε άλλον στην "Πόλη των Ανέμων".

Με βάση στοιχεία που συνέλεξε το ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι χρηματιστές άρχισαν να αγοράζουν στοιχεία ενεργητικού πριν δημοσιευτεί επίσημα η απόφαση.

Συγκεκριμένα, περίπου $600 εκατ. αντάλλαξαν χέρια σε χιλιοστά του δευτερολέπτου προτού οι υπόλοιποι χρηματιστές στο Σικάγο απέκτησαν πρόσβαση στην πληροφορία.

Το CNBC αναφέρει πως δεν είναι ξεκάθαρο με ποιον ακριβώς τρόπο η πληροφορία για την απόφαση της Fed έφτασε τόσο γρήγορα σε κάποιους στο Σικάγο.

Επισημαίνει ωστόσο ότι αξιωματούχοι της Fed είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για το περιστατικό και έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με κάποιους ειδησεογραφικούς οργανισμούς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ως απάντηση στο CNBC η Fed σημειώνει ότι “θα πραγματοποιήσουμε συνομιλίες με ειδησεογραφικούς οργανισμούς για να διασφαλίσουμε ότι οι διαδικασίες έχουν γίνει πλήρως κατανοητές”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v