Weidmann: Προειδοποιεί για ανταγωνιστικότητα Γερμανίας

Ο επικεφαλής της Bundesbank Jens Weidmann προειδοποίησε ότι οι δημογραφικές πιέσεις και η ανάκαμψη των υπόλοιπων κρατών μελών στην ευρωζώνη, ενδέχεται να κάμψουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Γερμανίας. Ζήτησε μεταρρυθμίσεις σε μεταναστευτικό και αγορά εργασίας.

Weidmann: Προειδοποιεί για ανταγωνιστικότητα Γερμανίας

Η ανταγωνιστικότητα της γερμανικής οικονομίας μπορεί να υποχωρήσει αν δεν γίνουν μεταρρυθμίσεις, υποστήριξε ο επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann. 

"Τα οικονομικά πλεονεκτήματα μπορούν να χαθούν αρκετά γρήγορα. Αυτά είναι τα διδάγματα από χώρες που σήμερα είναι σε κρίση όπως η Ιρλανδία και η Ισπανία, που κάποτε θεωρούνταν οικονομικά μοντέλα στην ευρωζώνη" ανέφερε ο J. Weidmann, μιλώντας σε τοπικό γραφείο της Bundesbank στο Ντίσελντορφ.

"Σε αντίθεση με αυτές τις δύο χώρες, η Γερμανία δεν υποφέρει από μια φούσκα στην αγορά ακινήτων ή από χρεοκοπημένες τράπεζες" σημείωσε.

"Αλλά οι δημογραφικές πιέσεις και η ανάκαμψη των άλλων οικονομικών ενδέχεται να οδηγήσουν σε μια σταδιακή υποχώρηση της ανταγωνιστικότητας της γερμανικής οικονομίας" τόνισε. 

O ίδιος επισήμανε ότι η συρρίκνωση του πληθυσμού της Γερμανίας κοστίζει στην οικονομία 0,3% δυνητικής ανάπτυξης ως το 2020. 

Όπως μεταδίδει το MNI, ο J. Weidmann ζήτησε μεταρρυθμίσεις για την προσέλκυση περισσότερων εργαζομένων από άλλες χώρες, την επιμήκυνση του εργατικού βίου και την εισαγωγή περισσότερων γυναικών στην αγορά εργασίας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v