H ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας θα επιβραδυνθεί από το 2013 και έπειτα, αναφέρει σε έκθεση της η S&P, προβλέποντας ότι θα κινείται από 7% μέχρι 7,5%.
Ο ρυθμός αυτός είναι πολύ χαμηλότερος από αυτόν της τελευταίας δεκαετίας, όταν το ΑΕΠ της Κίνας αυξανόταν με ρυθμό 9%.
"H τεχνητή διατήρηση των προηγούμενων υψηλών ρυθμών ανάπτυξης μέσω επιθετικών μέτρων τόνωσης θα ήταν μια εξαιρετικά ανώφελη, ακριβή και τελικά μάταια πρόταση για την κινεζική κυβέρνηση" σημειώνεται στην έκθεση της S&P.
"Η νέα ηγεσία της Κίνας φαίνεται να αποδέχεται την πραγματικότητα ότι η ανάπτυξη είναι αναπόφευκτο να επιβραδυνθεί καθώς η Κίνα θα συγκλίνει με τις αναπτυγμένες οικονομίες" τονίζει.
"Περισσότερη μόχλευση στην οικονομία σημαίνει ότι η κυβέρνηση είναι περισσότερη πρόθυμη να αποδεχτεί λιγότερη ανάπτυξη για μεγαλύτερη χρηματοπιστωτική σταθερότητα" επισημαίνει η S&P.