Nokia: Ο Elop δεν επιστρέφει το σκανδαλώδες μπόνους

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο πρόεδρος της Nokia ζήτησε από τον απερχόμενο κ. Elop να επιστρέψει το μπόνους των 18,8 εκατ. ευρώ που έχει αναχθεί σε εθνικό θέμα για τη Φινλανδία. Εκείνος αρνήθηκε λόγω... διαζυγίου!

Nokia: Ο Elop δεν επιστρέφει το σκανδαλώδες μπόνους

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με το σκανδαλώδες μπόνους του Στίβεν Έλοπ, του απερχόμενου διευθύνοντος συμβούλου της Νokia που οδήγησε την κινητή τηλεφωνία της εταιρείας του στην αγκαλιά του πρώην εργοδότη του, στη Microsoft. Μετά τις έντονες αντιδράσεις για το μπόνους 18,8 εκατ. ευρώ – εκ των οποίων μάλιστα το 70% καταβάλει η Microsoft – αποκαλύπτεται ότι ο πρόεδρος της Nokia ζήτησε στον Elop να επιστρέψει τα χρήματα, αλλά εκείνος αρνήθηκε λόγω… διαζυγίου.

Δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει ότι ενώ κλιμακώνοντας οι πιέσεις ακόμη και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας, ο πρόεδρος της Nokia, Risto Siilasmaa ζήτησε από τον κ. Elop να επιστρέψει έστω μέρος από το μπόνους. «Ο κ. Elop αρνήθηκε. Σύμφωνα με άτομο προσκείμενο στις συζητήσεις, αλλά και την εφημερίδα Helsingin Sanomat, ο κ. Elop απάντησε στον κ. Siilasmaa ότι δεν μπορούσε να επιστρέψει τα χρήματα επειδή βρισκόταν σε διαδικασία διαζυγίου από τη σύζυγό του» αναφέρουν οι Financial Times.

Το θέμα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Φινλανδία με παρέμβαση της υπουργού Οικονομικών Jutta Urpilainen αλλά και του πρωθυπουργού Jurki Katainen, καθώς η πώληση της μονάδας κινητής της τηλεφωνίας της Nokia θεωρήθηκε θέμα εθνικής τιμής για πολλούς Φινλανδούς. Ο τελευταίος χαρακτήρισε το μπόνους «αρκετά σκανδαλώδες» και προσέθεσε: «Προφανώς οι πρακτικές ανταμοιβής από μεγάλες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο είναι τόσο έκτακτες που δεν μπορούν να γίνουν κατανοητές με βάση την κοινή λογική». Η κα. Urpilainen έγραψε στο προσωπικό της blog ότι αυτό το μπόνους υπονομεύει την εμπιστοσύνη. «Πέρα από τη γενικά τοξική ατμόσφαιρα, μπορεί να αποτελέσει και απειλή στην κοινωνική αρμονία» έγραψε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v