Ιαπωνία: Πρόστιμο $740 εκατ. για fixing τιμών ανταλλακτικών

Την είδηση για το πρόστιμο λόγω fixing τιμών στην αγορά ανταλλακτικών οχημάτων, μεταδίδει το πρακτορείο CNBC, που μέχρι στιγμής δεν δίνει παραπάνω πληροφορίες.

Ιαπωνία: Πρόστιμο $740 εκατ. για fixing τιμών ανταλλακτικών

Ιαπωνικές εταιρίες κατασκευής εξαρτημάτων αυτοκινήτων θα πληρώσουν 740 εκατ. δολάρια σε πρόστιμα για την δημιουργία καρτέλ χειραγώγησης των τιμών στην αμερικανική αγορά.

Την συμβιβαστική συμφωνία στο σκάνδαλο fixing τιμών στην αγορά ανταλλακτικών οχημάτων, υπέγραψαν εννέα εταιρίες που έχουν έδρα στην Ιαπωνία και δύο ανώτατα διοικητικά στελέχη αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι τα ανταλλακτικά πωλήθηκαν στην Chrysler Group της Fiat, την Ford Motor και την General Motors, καθώς και τις αμερικανικές θυγατρικές των Honda Motor Co Ltd, Mazda Motor Corp, Mitsubishi Motors Corp, Nissan Motor Co Ltd, Toyota Motor Corp και Subaru.


«Πάνω από 25 εκατομμύρια αυτοκίνητα τα οποία αγόρασαν Αμερικανοί καταναλωτές υπέστησαν τις επιπτώσεις της συνωμοτικής πρακτικής,» ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας Eric Holder.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v