Το ΥΠΟΙΚ ζητά το SPD για μεγάλο συνασπισμό με Μέρκελ

Το υπουργείο Οικονομικών θα ζητήσει το SPD σε περίπτωση μεγάλου συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές της Μέρκελ, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών για θέματα προϋπολογισμού Κάρστεν Σνάιντερ.

Το ΥΠΟΙΚ ζητά το SPD για μεγάλο συνασπισμό με Μέρκελ

Να αναλάβει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στέλεχος του SPD σε περίπτωση «μεγάλου» συνασπισμού ζήτησε ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών για θέματα προϋπολογισμού Κάρστεν Σνάιντερ.

"Εάν σχηματίσουμε κυβέρνηση με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές, τότε το υπουργείο Οικονομικών θα στελεχωθεί από το SPD", δήλωσε ο κ. Σνάιντερ στην ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής εφημερίδας Der Handelsblatt και επισήμανε ότι το εν λόγω υπουργείο θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην αλλαγή της στάσης της Γερμανίας στην ευρωπαϊκή κρίση.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο ίδιος υπενθύμισε ότι το κόμμα του σκοπεύει να αποτρέψει κάθε ενδεχόμενο οι τράπεζες των κρατών-μελών της Ευρωζώνης να ανακεφαλαιοποιούνται απευθείας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕSM).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v