Ιταλία: Συνάντηση με Ναπολιτάνο ζήτησε ο Λέτα

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ιταλικής δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ζήτησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα. Στο επίκεντρο η απειλή παραίτησης των βουλευτών του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ιταλία: Συνάντηση με Ναπολιτάνο ζήτησε ο Λέτα

O Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα δήλωσε ότι θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο για να συζητήσουν την τεταμένη πολιτική κατάσταση μετά τις απειλές παραίτησης βουλευτών του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

"Ζήτησα να συναντηθώ με τον επικεφαλής του κράτους" ανέφερε σε δημοσιογράφους την Πέμπτη ο Ενρίκο Λέτα, κατά την διάρκεια επίσκεψης στη Νέα Υόρκη. 

"Θα ζητήσω από την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο ποιο δρόμο θέλουμε να πάρουμε, γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιτύχουμε σταθερότητα και ξεκαθαρίσουμε το τοπίο" σημείωσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ε. Λέτα υποστήριξε ότι κατανοεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο "Καβαλιέρε" και οι βουλευτές του, αλλά υπογράμμισε ότι αυτές πρέπει να διαχωριστούν πλήρως από την μοίρα της κυβέρνησης του.

O Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η απειλή παραίτησης των βουλευτών του "Λαού της Ελευθερίας" δεν "είναι εξευτελισμός για τον ίδιο, αλλά για την Ιταλία".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v