ΔΝΤ: Έκκληση σε Ιρλανδία να συνεχίσει τη λιτότητα

Την πίεση στην Ιρλανδία να συνεχίσει την πολιτική της αυστηρής λιτότητας διατήρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη για την αξιολόγηση του ιρλανδικού προγράμματος.

ΔΝΤ: Έκκληση σε Ιρλανδία να συνεχίσει τη λιτότητα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διατήρησε την πίεση στην Ιρλανδία να μην χαλαρώσει την λιτότητα, λίγες μόνο ημέρες μετά τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Μichael Noonan, ότι ο προϋπολογισμός του επόμενου μήνα δεν χρειάζεται να είναι τόσο "σφιχτός".

Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί της ιρλανδικής κυβέρνησης ζητούν εδώ και μήνες να χαλαρώσουν τα μέτρα λιτότητας των €3,1 δισ. που έχουν συμφωνήσει με την τρόικα. 

Την Πέμπτη, μετά την εκταμίευση της δόσης του $1 δισ. στην Ιρλανδία την Τετάρτη, το ΔΝΤ υποστήριξε πως το Δουβλίνο πρέπει να συνεχίσει την αυστηρή εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής. 

"Aν και η εκτέλεση του προϋπολογισμού παραμένει σε τροχιά το 2013, τα περιορισμένα μαξιλάρια ασφαλείας καθιστούν αναγκαία την συνεχή προσεκτική εφαρμογή" ανέφερε το Ταμείο στην ανακοίνωση που εξέδωσε. 

"Ο προϋπολογισμός για το 2014 πρέπει να θέσει στόχους για αθροιστική προσαρμογή το 2014-2015 αντίστοιχους με αυτούς των προηγούμενων μεσοπρόθεσμων δημοσιονομικών ανακοινώσεων" σημείωσε το ΔΝΤ. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v