Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατέσχεσαν Bitcoin αξίας 3 εκατ. δολ. στις ΗΠΑ

Σημαντικό πλήγμα για την αξιοπιστία του εικονικού νομίσματος. Έφοδος του FBI στην ιστοσελίδα Silk Road, σύλληψη του ιδιοκτήτη για ναρκωτικά και ξέπλυμα και κατάσχεση Bitcoin αξίας 3 εκατ. δολ. Κάθετη πτώση 8,6% στην αξία του Bitcoin.

Κατέσχεσαν Bitcoin αξίας 3 εκατ. δολ. στις ΗΠΑ

Οι αμερικανικές αρχές κατέσχεσαν εικονικά νομίσματα Bitcoin συνολικής αξίας που ξεπερνά τα 3 εκατ. δολ. αφού πρώτα έκλεισαν το Silk Road, την περιβόητη διαδικτυακή αγορά που φέρεται να διακινούσε παράνομα φάρμακα και υπηρεσίες αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων χρησιμοποιώντας το εικονικό νόμισμα. Μετά από έφοδο των αρχών του FBI, συνελήφθη ο 29χρονος Ross William Ulbricht, φερόμενος ιδιοκτήτης του Silk Road ο οποίος είναι γνωστός ως «Dread Pirate Roberts". Εμφανίστηκε σε δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο τη Τετάρτη κατηγορούμενος για συμμορία, εμπορεία ναρκωτικών, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και άλλα.

Το κλείσιμο του Silk Road έγινε στο πλαίσιο της ευρύτερης μάχης που έχουν κηρύξει οι αμερικανικές αρχές ενάντια στις τράπεζες της μαύρης αγοράς και τις ιστοσελίδες που διευκολύνουν το διαδικτυακό έγκλημα.

Οι αναλυτές πάντως επισημαίνουν πως η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα αξιοπιστίας για το Bitcoin που φιλοδοξούσε να επικρατήσει στις αγορές ως η εναλλακτική επιλογή για τους επενδυτές με ένα νόμισμα που δεν ελέγχεται από κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις παρά μόνο από τις αγορές. Η αξία του κατέγραψε κάθετη πτώση κατά 8,6% στα 128 δολ. την Τετάρτη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v