Δικαστική νίκη της ΒΡ για το Deepwater Horizon

Το εφετείο της Νέας Ορλεάνης αποφάσισε να σταματήσουν οι αποζημιώσεις προς επιχειρήσεις που δεν υπέστησαν άμεση ζημιά από την πετρελαιοκηλίδα. Αναθεωρούνται και ήδη συμφωνηθέντες διακανονισμοί.

Δικαστική νίκη της ΒΡ για το Deepwater Horizon

Σημαντική νίκη αποτελεί για την ΒΡ η απόφαση του Εφετείου της Νέας Ορλεάνης αναφορικά με τις αποζημιώσεις που πρέπει να καταβληθούν για το τραγικό περιβαλλοντικό συμβάν στον Κόλπο του Μεξικού

Το εφετείο της Νέας Ορλεάνης ενέκρινε τη διακοπή της καταβολής αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις που δεν είχαν «υποστεί συγκεκριμένη βλάβη που να οδήγησε σε ζημίες» από το δυστύχημα στο Deepwater Horizon.

Η απόφαση του εφετείου ανατρέπει προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις που είχαν απορρίψει το αίτημα της ΒΡ για διακοπή αυτών των πληρωμών.

Το Εφετείο έκρινε επίσης ότι θα μπορούσαν να αναθεωρηθούν οι ήδη συμφωνηθέντες διακανονισμοί της ΒΡ με επιχειρήσεις που δεν είχαν υποστεί ζημιά λόγω της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού.

Η ΒΡ καλωσόρισε τη δικαστική απόφαση, δεδομένου ότι το κόστος των αποζημιώσεων έχει εκτιναχθεί σε επίπεδα σχεδόν διπλάσια από την αρχική εκτίμηση των 7,8 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v