ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι κρατούν σκληρή στάση για χρέος

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων επέμεινε σε ένα νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει "ανταλλάγματα" για την αύξηση του ορίου του χρέους και την έκτακτη χρηματοδότηση.

ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι κρατούν σκληρή στάση για χρέος

Ο Τζον Μπένερ, επικεφαλής της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δήλωσε πως δεν θα ψηφίσει ένα "καθαρό" νομοσχέδιο για την έκτακτη χρηματοδότηση και απαίτησε ανταλλάγματα για την αύξηση του ορίου του χρέους. 

"Δεν πιστεύω ότι πρέπει να χρεοκοπήσουμε" ανέφερε σε δημοσιογράφους ο Τζ. Μπένερ μετά από συνάντηση με τους Ρεπουμπλικάνους. 

"Αυτό δεν είναι κάποιο παιχνίδι" τόνισε. "Ο λαός της Αμερικής δεν θέλει να μπει λουκέτο στην κυβέρνηση και ούτε και εγώ" πρόσθεσε.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι "αν πρόκειται να αυξήσουμε την ποσότητα του χρήματος που μπορούμε να δανειστούμε, πρέπει να κάνουμε κάτι και για το πρόβλημα που έχουμε με τις δαπάνες και την έλλειψη ανάπτυξης". 

Παράλληλα επισήμανε πως οι Ρεπουμπλικάνοι επιμένουν στις τροποποιήσεις στο "Obamacare" γιατί πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη.

"Το μόνο που ζητάμε είναι να κάτσουμε κάτω και να έχουμε μια συζήτηση για να υπάρξει δικαιοσύνη στον λαό των ΗΠΑ όσον αφορά το Obamacare" σημείωσε ο Τζ. Μπένερ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v